Industriële oplossingen van OBO Bettermann
OBO begrijpt dat het essentieel is om efficiëntie en veiligheid te waarborgen in industriële omgevingen. OBO biedt daarom diverse producten aan die perfect toepasbaar zijn in de industrie, zoals de HoverCube, bedradingskoker LK4/LKV en de verspangoot.
HoverCube - Flexibele energievoorziening van bovenaf
De HoverCubes zijn ideaal voor werkplekken en machines in de industrie, ook zijn ze ideaal in werkplaatsen en in trainingsruimtes. Ze zijn vrij positioneerbaar in elke ruimte en de voeding komt vanuit het plafond. Ze kunnen flexibel worden uitgerust van stroom, data en perslucht. De behuizingen van deze voedingseenheden zijn gemaakt van slagvast polyamide en bieden inbouwruimte voor maximaal 4 of alternatief maximaal 8 installatieapparaten.
Stel zelf samen of kies één van de de prefab-varianten en ontdek het gemak van de PowerCube boven jouw werkplek!
Bedradingskoker LK4/LKV - Praktische installatie in de besturingskast
De bedradingskokers LK4/LKV van OBO bieden een flexibele en betrouwbare oplossing voor de paneelbouw. Ze zijn stabiel met kwalitatieve wanddikten en zorgen voor zowel horizontale als verticale installatie van kabels in de besturingskast. De kokers zijn beschikbaar in diverse afmetingen en halogeenvrije varianten, waardoor ze geschikt zijn voor uiteenlopende toepassingen. De systemen zijn eenvoudig te installeren en zorgen voor een nette en georganiseerde bekabeling, wat essentieel is voor de veiligheid en efficiëntie in industriële omgevingen.
Verspankabelgoot - Voor grote overspanningen en hoge kabellasten
Als het aankomt op het overbruggen van grote overspanningen (t/m 8 meter) en het tegelijkertijd dragen van hoge kabellasten, zijn OBO verspansystemen de optimale oplossing! Alle elementen van het systeem zijn robuust geconstrueerd, zodat ze bestand zijn tegen de belastingen van het dagelijkse industriële werk gedurende een zeer lange periode. Ze zijn ook verkrijgbaar als kabelladder.
Misschien vindt u deze succesverhalen ook interessant:
-
Bright Renewables - Van webinar tot concreet project voor predictive maintenanceLees verderOnder de noemer ‘FastForward’ ondersteunt itsme productverbetering en procesversnelling, onder meer door klanten te informeren over tijdbesparende oplossingen en slimme technieken. Zo werd voorjaar 2023 een webinar over predictive maintenance georganiseerd in samenwerking met KIM Plus Delta, consultants voor asset- en maintenance-management. Deelname van Bright Renewables leidde tot een concreet project voor predictive maintenance van Bright’s groengasinstallaties.
-
Signaal 64 - Boon Edam - Toegang tot VMI en een groot assortimentLees verderBoon Edam, bekend van de draaideuren en toegangspoortjes, selecteerde vorig jaar itsme als hoofdleverancier voor elektrotechnische componenten. Het grote assortiment en de VMI-oplossing (vendor managed inventory) voor de grijpvoorraad elektrotechnisch montagemateriaal gaven de doorslag. “Als je VMI installeert, doe je dat eigenlijk voor altijd.”
-
Sissing Noord - Frequentie van inbedrijfstellingLees verderSissing Noord in Leek (Groningen) is gespecialiseerd in onderhoud, renovatie en nieuwbouw van ‘natte’ infrastructuur, zoals beweegbare bruggen, gemalen en sluizen. Voor de aandrijvingen van deze kunstwerken levert itsme de frequentieregelaars en, waar nodig, ook de technische kennis. Bij de projecten waar Sissing Noord deze kennis nodig heeft, biedt specialist itsme “een stukje ontzorging”.
-
Connected Business - Vendor Managed InventoryLees verderDe verbetermethode Lean onderscheidt acht verspillingscategorieën. Eén daarvan is ‘voorraad’. Te veel voorraad is niet goed, maar te weinig ook niet. Het hebben van voorraad zorgt namelijk ook voor het veilige gevoel van beschikbaarheid in tijden van onzekere interne planning en externe factoren die niet direct zijn te beïnvloeden. Omdat het optimaliseren van beschikbaarheid in het eigen bedrijf én in de toeleverketen vaak niet de kerncompetentie van onze klanten is, kan itsme de zorg van die optimalisering overnemen, bijvoorbeeld via de invoer en het beheer van zogenaamde Vendor Managed Inventory-systemen. Maar, hoe weet je of VMI inderdaad de juiste oplossing is? Ralph van Aartsen kan die cruciale vraag beantwoorden – aan de hand van vijf vragen. Hier zijn alvast zijn antwoorden op onze vragen over VMI.
Kijkt u ook eens naar deze trainingen die we aanbieden:
-
TIAP-NETWORKLees verderOntwerpers, programmeurs, inbedrijfstellers en gebruikers die op zoek zijn naar toepassingen en kennis in verband met netwerktechnologieën in een industriële omgeving.
-
BASIS-PLLees verderNa afloop van de training kunnen de deelnemers: De werking en toepassing van Performance Level (ISO 13849-1) uitleggen De werking en toepassing van Safety Integrity Level (IEC 62061) uitleggen Blokschema's van veiligheidscircuits afleiden Met behulp van PAScal software een veiligheidscircuit op het vereiste PL valideren Bij de training verkrijgt men een PAScal licentie en certificaat van deelname.
-
FREQ-FC300Lees verderNa het volgen van deze workshop kan de cursist: Omgaan met frequentieregelaars FC300 van het merk Danfoss; Het toepassingsgebied herkennen en een frequentieregelaar inzetten; Een frequentieregelaar inbedrijfnemen en afstellen.
-
ModbusLees verderDeze workshop heeft als doel de cursisten wegwijs te maken in de opbouw van een Modbus-telegram en inzicht te verschaffen in de configuratie en het onderhoud van een Modbus-koppeling. • De opbouw van de communicatieprotocollen binnen Modbus kunnen begrijpen. • De verschillen leren kennen tussen Modbus RTU en STCP. • De connectie kunnen opbouwen tussen 2 Modbus-deelnemers. • De verschillen begrijpen tussen Master/Slave en Server/Client opzet. • De verschillende functies binnen Modbus kunnen gebruiken. • De libraries van Siemens Modbus kunnen toepassen. • Modbus kunnen implementeren op Siemens PLC, S7-300/400 en S7-1200/1500. Deze cursus is sterk praktijkgericht: al vrij snel wordt de cursist geconfronteerd met de uitdaging 'hoe laat ik de componenten met elkaar communiceren via Modbus'.